tirsdag 26. april 2011

Hage perm med trekk

Jeg er av den typen som stadig tror at jeg skal huske alle mulige forskjellige opplysninger. Mye husker jeg men forbausende mye forsvinner raskt ut av hode også. Jeg har derfor funnet ut at det kan være nyttig å notere ned en del ting. Som foreksempel når jeg jobber i hagen. Det kan være lurt å notere når jeg sår, gjødsler, potter om, hvilke planter jeg planter hvor osv. Men det holder ikke å notere ned disse tingene hvis jeg ikke vet hvor jeg har notatene. Jeg har derfor laget meg en hage perm som jeg skal ha liggende i drivhuset. I denne permen kan jeg samle alle notatene og bilder jeg tar så har jeg alt på ett sted.


Nå er ringpermer ikke spesielt pene eller spennende, så jeg har derfor laget et trekk til den. Slike trekk kan du lage til notatbøker også og det er ikke spesielt vanskelig. Du klipper et stoff som er stort nok til å dekke hele permen + innbrett i hver ende.


Så er det bare å pynte i vei med stoffer, bånd, knapper og ellers hva en liker. Pass bare på at pynten kommer der den skal på permen. Stoffet øverst og nederst på stoffet vil ikke synes på det ferdige trekket.


Brett inn slik at det passer med permen og sy fast. Det blir penest om du sy det litt stramt men det skal være mulig å lukke permen el boka. Vreng så trekket og sett det på.Hvis du senker undertransportøren på maskinen din og bruker en stoppefot er det bare å skrive i vei med symaskinen. Utrolig morsomt og med litt trening kan en lage mange flotte detaljer.


Håper alle har en fin dag. :)

1 kommentar:

FruEnerstad sa...

Hei, en kjempegod ide! Så fine og vårlige farger! Kjempekult med den frihåndsquiltede teksten. Tror jeg også vil lae en sånn....