mandag 20. juni 2011

Små og store overraskelser

Livet er fullt av små og litt større overraskelser. Noen er gode og andre er ikke fullt så gode. Når en bor på gård slik som vi gjør dukker det stadig opp noen overraskelser. Og det gode med det er som en nabo så klokt sa det når han var innom tidligere i dag: " Da vet en hva en skal bruke tiden og pengene på."

Det hele startet med at vi hadde et gammelt grisfjøs i låven som ikke lenger var i bruk. Vi fant da ut at vi skulle fjerne den gamle innredningen, rive taket og få pigget opp gulvet, slik at vi kunne støpe ett nytt slett gulv. Planen var da å bruke dette rommet til lagring av diverse redskap, gjødsel osv. Her kommer da den første gledelige overraskelsen inn. For å kunne rive taket måtte vi rydde ut alt som lå oppe på det. Vi fant da denne flotte vognen. Den har riktig nok sett sine beste dager. Men i de rette hender vil jeg tro det er mulig å sette den i stand.Den andre store og ikke fullt så gledelige overraskelsen kom da vi begynte å pigge opp gulvet. Det viste seg at flere trestokker lå gjemt i muren de fleste av disse hadde mer eller mindre råtnet bort gjennom årene. Slik at støtten for bærebjelkene helt mangler mange steder. Uuups...Dette førte til at vi også måtte pigge opp gulvet i ett tilstøtende rom. Få jekket opp veggene og støpt nytt fundament under. Trøsten er at det kommer til å bli veldig bra når vi blir ferdige. Noe vi må være før treskingen begynner i august en gang.

Så nå er alle satt i arbeid og sommerjobben sikret.
Ha en fortsatt fin dag. :0)

2 kommentarer:

Lindas hobbyhjørne sa...

Wow... For et funn, dem er det ikke mange av igjen :)Det var litt av en jobb dere fikk... Uff :( Men det kommer jo til å bli kjempebra til slutt da og så var det jo fint at det ble oppdaget da !!!
Ha en riktig fin dag, klem.

FruEnerstad sa...

Hehe, regner med det var litt ekko i låven da gemalen fant ut at jobben var tre x så omfattende som først beregnet....?!!

Hva har du tenkt å gjøre med vognen? Det skal en del knofedt og arbeidslyst til her også. Er ikke i tvil om at den blir superfin :)

God arbeidslyst! Klem