fredag 3. juni 2011

Sommerputer


Jeg har de siste dagen, i tillegg til å jobbe i hagen, kost meg med å sy noen nye sommerputer. Jeg har brukt diverse stoffer jeg hadde liggende. (Uff det sier litt for mye om hvor mye stoff jeg har.)


Jeg hadde bestemt meg for at jeg ville ha puter i litt friske sommerfarger sydd sammen av diverse lapper. Siden mine puter målte 50x70 cm fant jeg ut at det ville passe fint med lapper på 10x10 cm. Med sømmon ble lappene da skåret til 12x12 cm.


For å få sømmene til å treffe hverandre er det viktig at lappene er nøyaktig skåret opp. Jeg bruker derfor linjal, kniv og skjæreplate. Dette er mye enklere og raskere enn om du bruker saks.


Når jeg hadde skåret opp lapper i alle stoffene jeg ville bruke la jeg dem utover for å finne ut hvilken rekkefølge jeg skulle sy de i sammen. Her kan en bruke mye tid, men jeg er av den litt utålmodige typen så har gikk det ganske raskt unna. :)


Når du har bestemt hvilken rekkefølge rutene skal ha, syr du dem sammen i remser. Før du igjen syr remsene sammen til ett helt stykke. Det er her det viser seg om du har vært nøyaktig nok, og får sømmene over hverandre. Er du helt ny og synes dette er veldig vanskelig å få til, kan du "jukse" litt å sy på knapper som pynt i hjørnene. Det gir faktisk en ganske stilig effekt.

Mine puter har ett enkelt stoff til bakside, med en enkel lukning. Men her kan du gjøre så mye ut av det som du har lyst til.


Og her er de ferdige putene. Plassert for anledningen på benken i kjøkkenhagen.


Håper dere alle har en strålende helg. :0)

1 kommentar:

Trine sa...

Veldig fine puter, sommerlige og friske farger!

Ha en fin helg :)