søndag 18. november 2012

Hjemmelagde julegaver - del 2


 Hei og riktig god søndag alle sammen. Da er det klart for noen nye tips til hjemmelagde julegaver. Først ut er disse smykkeposen. De er enkle og raske å sy og en kan gjøre de så fargeglade eller neddempede en ønsker. Her er det bare å finne frem det en har av gamle knapper og bånd og la kreativiteten få fritt utløp. Fremgangsmåten for hvordan disse lages finner du her.







 Neste forslag ut er heklede trekk til vaser eller blyantholdere. Disse er heller ikke vanskelige å lage. Du begynner med å lage en remse med luftmasker som er lang nok til å rekke rundt glasset eller vasken du skal lage trekk til. Fest så remsen sammen til en ring. Hekle så fastmasker i bakreledd (for å få til den litt stripete effekten) til du enten har ønsket lengde til glassene, eller til vasen begynner å bli smalere. For å få arbeidet til å bli smalere hopper du over noen masker du hekler fastmasker i, hvor ofte du skal hoppe over masker avhenger av hvor mye flaska/ vasen skrår innover. Her må du bare prøve trekket på vasen med jevne mellomrom å se. Her er det også bare å slippe fantasien løs. Lager du blyantholdere til barnerommet kan det være flott med litt friske farger eller kanskje flerfarget garn. Det kan også bli stilig å hekle vasen i feks. hyssing.








 Den siste ideen for i dag er krusvarmere. Forslagene nedenfor er strikket i dobbelt perlestrikk og med snørehullfletter. Hvordan en strikke snørehullfletter finner du oppskrift på her. Send meg en mail dersom du ønsker oppskriften på krusvarmere i dobbelt perlestrikk, så sender jeg den til deg. Mailadressen min finner du på høyre side på bloggen.



Har du lyst til å se flere forslag til jule gaver finner du Hjemmelagde julegaver - del 1 her.
Da håper jeg dere alle får en fin dag videre og at dere kanskje fikk litt ny inspirasjon. :)

4 kommentarer:

Strikkeglede sa...

Så mye fint du lager!

Inger Marie sa...

Hei:)
Så mye fint du lager!
Her er det virkelig mange gode ideer til julegaver:)
Takk for bursdaghilsen:))

Emidoras verden sa...

Takk for mange gode julegavetips!!
Du er så kreativ og flink!
Fortsatt fin uke!
Klem.

Tovepia sa...

Liker dine julegavetips; så flott!
Pungen er kanskje enkel, men ser proff ut for meg:)
Ha ei fin uke videre, klem fra mæ;)