mandag 18. juli 2011

Kjempe gode vaniljeboller

I går når regnet begynte å pøse ned, fant vi ut at vi fikk kose oss inne i seteden for. Jentene og jeg bestemte oss derfor for å bake vaniljeboller. De ble utrolig gode.


Jeg brukte min faste bolle oppskrift. Jeg har holdt meg til denne i mange år og den gir utrolig gode og luftige boller. Jeg har tidligere pleid å smelte smøret sammen med melken før jeg elter det sammen med melet og eggene. Men denne gangen eltet jeg inn romstemperert smør i deigen siden jeg hadde hørt at dette skulle gi en smidigere deig og saftige og gode boller. Dette ga et veldig godt resultat så jeg tror nok jeg kommer til å fortsette å gjøre det på denne måten i fremtiden også.

Hvis du har lyst til å prøve deg er oppskriften på minne boller her:

1 l hvetemel
1 dl sukker
100 g smør/ margarin
50 g gjær (jeg bruker 1 pk tørr gjær)
1 egg
3 dl melk

Jeg lot deigen heve i ca 45 min under ett håndkle før jeg bakte ut boller. Lot så disse heve på stekeplaten i 45 min før jeg fyllte de med vaniljekrem. Jeg gjorde det enkelt denne gangen å lagde vaniljekrem uten koking fra pose. Bare pass på å redusere mengden melk slik at den blir tykkere. Ha så vaniljekremen i en sprøyteposte med tut med ganske stor åpning. Stikk tuten ned i bollen og sprøyt inn ønsket mengde vaniljekrem.

Jeg stekte bollen på ca 210 grader  i ca 10-12 minutter.

Når bollene har fått avkjøle seg litt penslet jeg dem med smeltet smør og rullet dem i sukker. Nammm....


Her falt bollene i smak og vi måtte fylle opp fatet en gang til. :0)


Nå har vist regnet gitt seg for en stund så da har jeg tenkt meg ut i hagen for å jobbe av meg noen boller. Håper dere alle har en flott dag!

3 kommentarer:

Trine sa...

Å, de så farlig gode ut!
Det med å ikke smelte smøret har jeg hatt god erfaring med også, både i søt gjærdeig og i en rundstykkeoppskrift vi bruker fast til jul.

FruEnerstad sa...

Mmmmmm, gem gerne et par stykker til jeg kommer!
Hilsen Steen

Anonym sa...

Hva med å skrive hvor mange boller det gir???