fredag 26. august 2011

Daimiskake

Daimiskake er en veldig praktisk festkake. Foruten at den smaker veldig godt, har den også den fordelen at det kan lages i god til før festen siden den skal i fryseren. :0) Dette er også en kake som kan spises av de som ikke tåler hvetemel.

Siden vi skal ha konfirmasjon neste helg har jeg i dag laget ferdig Daimiskaken til festen. Så da kan ett punkt til på listen hukes av som ferdig. Det er noen punkter igjen så jeg blir nok ikke blir arbeidsledig den neste uken.

Har du lyst til å lage denne kaken kommer oppskriften her:

Mandelbunn:
  • 150 g mandler
  • 150 g melis
  • 4 eggehviter
Mal mandlene med en mandelkværn og bland med meilisen.Stivpisk eggehvitene vend forsiktig inn mandel og melis blandingen. Rører du for hardt mister du den luftige konsistensen. Det gjør ingen ting om det ikke blir helt blandet.


Ha deigen i en smurt form på 22-24 cm og stek den ved 160 grader i ca 35 minutter. Når kaken er stekt lar du den avkjøle seg i formen.


Iskrem:
  • 4 eggeplommer
  • 150 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 4 plater gelatin
  • 2 plater Daim sjokolade
Begynn med å dele opp Daim sjokoladen i ikke alt for små biter.Pisk så eggedosis av eggeplommene og sukkeret og pisk fløten til krem. Bland så dette sammen. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca 5-10 min. Kok opp ca 1/2 dl vann som du rører ut en og en gelatinplate i. Hell så dette med en tynn stråle i eggedosiskremen, samtidig som du rører.  Bland så i ca halvparten av den hakkede Daim sjokoladen. Hell røren så over den avkjølte mandelbunnen og dryss resten av Daim sjokoladen over som pynt.


Kaken skal nå i fryseren. Det er viktig at den blir stående rett til den har stivnet, ellers vil du få en skjev kake.


Riktig god helg alle sammen.

6 kommentarer:

Evas hobbyer sa...

Mmmm:) Så veldig god ut:)) Lykke til med konfirmasjon ;D

Monica sa...

Hei på deg.
Daimiskake er en av mine favoritt kake å lage, rask og grei, og kan lages ferdig i god tid. Har nok ikke så fin hjerteform som deg
Ønsker deg en riktig fin helg.

liven sa...

Heisann og takk for hilsen :o)
Dajmiskake er bare så godt!!
Tror det må være flere år siden jeg laget slik....
Godt med alt som er gjort til konfirmasjon! Det blir ofte travelt de siste dagene!
Ønsker deg lykke til og ha en fortsatt fin helg :o)

Emidoras verden sa...

Mmmm..
Daimkake er farlig godt:)
Greit med kaker som man kan gjøre ferdig en stund før.
Lykke til med konfirmasjonen!
Godklem..

Lindas hobbyhjørne sa...

Ser virkelig god ut :)
Ha en fin dag, klem.

Elin sa...

Hei!

Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!

Varme hilsen,

Elin
Alleoppskrifter
http://www.alleoppskrifter.no/