Vi har det nydeligste været om dagen. Påskeaften ble derfor tilbrakt i gapahuken vi har her hjemme. I tillegg til å kose oss med godterier fra påskeegget ble det tilberedt lammelår i kokegrop.
Vi har tilberedt lammelår og annet kjøtt i kokegrop her borte tidligere, så gropa var ferdig gravet ut og steinsatt. Så vi skulle bare fyre opp bålet og la det brenne i ett par timer.
Når steinene i kokegropa hadde blitt gode å varme, ble glørne fjernet. Frisk granbar ble lagt rundt lammelåret, som var pakket inn i flere lag med aluminiumfolie.
Så ble de varme steinene lagt på plass og det ble fylt på med jord. Så var det bare å vente og glede seg... :)
Mens vi ventet på at maten skulle bli ferdig ble det klatret i taubane og...
skutt på blink og ikke minst spist fra påskeegget. :)
Etter ca 2,5 timer ble lammelåret gravd frem,
og vi kunne kose oss med deilig mat i det fri.
Håper dere alle koser dere de siste dagene i påskeferien. :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar