fredag 21. desember 2012

Julekonfekt!For meg hører hjemmelaget marsipan med til julen. Marsipan som smaker mandler og som er trukket med sjokolade.Å lage marsipan er ikke vanskelig, men du trenger en mandelkvern. Har du lyst til å prøve deg gjør som følger:

Mandler som skal brukes til marsipan må skoldes. Å skolde vil si å ha mandlene i en kjele med vann som du varmer opp, det skal ikke koke. Når vannet er blitt litt varmt klemmer du på mandelen for å få av skinnet, hvis det ikke går lett av må du varme det litt til. La mandlene tørke på et brett med papir 1-2 dager. Mal så mandlene med en mandelkvern. Bland så inn like mye melis som du har malte mandler, feks. 500 g av hver. Jeg maler så denne melis/ mandelblandingen en gang til på mandelkvernen. Kna så inn sammenpisket eggehvite i blanding. Hvor mye eggehvite du trenger er avhengig av hvor mye melis/ mandler du bruker, her må du bare prøve deg frem. Skulle marsipanen bli litt klissete kan du ha oppi litt mer melis. Jeg bruker også å ha oppi 1ts Tragant (fås kjøpt på apoteket) pr 500 g mandler. Dette kan sløyfes, men gjør at marsipanen holder sammen bedre og blir smidigere.


Når jeg skal ha sjokolade på marsipanen bruker jeg lys eller mørk kokesjokolade. Jeg smelter den i mikroen sammen med en liten klatt med meierismør. Dette synes jeg gjør at sjokoladen blir blankere å lettere å jobbe med.


Ønsker dere alle en fin bitte, bitte lille julaften! :)

3 kommentarer:

H. sa...

Nam nam...dette så godt ut !

Her har det kun blitt laget noen små sjokokuler, fant en veldig lett oppskrift, de lages på havregryn m.m.

Da vi skal bort julaften, er det ellers ikke blitt bakt noen her i hust, unntatt pepperkaker, selvsagt:)

Håper du får pakken FØR jul...

GOD JUL !

Edny sine puslerier sa...

Disse kulene ser jo helt proffe ut! -og veldig fristende;) Jeg har ikke laget marsipan på mange, mange år, men nå ble jeg veldig fristet;) Riktig god jul!

Lisbeth sa...

Åh, nå fikk jeg vann i munnen!
De så utrolig gode ut :)
Ha en herlig lørdag :o)

Klem