torsdag 17. oktober 2013

Høst og nye ørevarmere.


Høsten har kommet og i hagen er det helt klart de gyllene fargene på løvet som dominerer. Med høsten og kaldere dager kom også behovet for nye ørevarmere/ pannebånd til jentene. Disse er veldig enkle å strikke og har du lyst til å prøve deg kommer oppskriften litt lenger ned i innlegget. :)

Ørevarmerne er strikket i dobbelt Baby ull garn fra Dale. Jeg la opp 23 masker på pinne nr 4. Første og siste maske på alle pinner er strikket rett, resten er strikket i halvpatent for å få en litt grovere struktur. Jeg strikker halvpatent på følgende måte: Første pinne strikkes annenhver maske rett og vrang. Alle pinner etter dette strikker du rettmaskene nedi masken fra sist pinne, vrangmasken strikkes på vanlig måte over vrang. Strikk til ønsket lengde, men det er lurt at pannebåndet sitter litt stramt, slik at det ikke sklir ned. Til slutt er det bare å sy det pent sammen. Hvis en øsker kan en strikke en bånd over 7 masker (strikkes på samme måte som pannebåndet). Sy dette rundt pannebåndet som pynt. :)Jeg vil til slutt få takke for alle de hyggelige kommentarene dere la igjen under forrige innlegg. De satte jeg utrolig stor pris på. Jeg vil også beklage at jeg for tiden ikke rekker å legge igjen så mange kommentarer hos dere. Fulltids sykepleie studier og familie tar det meste av tiden, men dere skal vite at jeg titter innom når tiden strekker til. :)


5 kommentarer:

ella sa...

KJempefine! Takk som deler!

Neste gang du lager slike hadde det vært toppers om du laget et youtube-klipp på hvordan strikke halvpatent ;-)

ella

H. sa...

Hvilke fantastiske, flotte (modeller) jenter du - og hvilket flott hår !

Ja, ser høsten virkelig har kommet til Norge, og med den flotte farger.

Fin oppskrift du deler, tusen takk :)

Marianne sa...

Så flotte bilder:-) Veldig fine pannebånd som kledde jentene godt, takk for oppskrift:-) Ha en fin søndag! Hilsen fra Marianne

Lisbeth sa...

Så herlige høstbilder du viser oss :) Flotte pannebånd på to flotte jenter! Fin søndag til deg :)

Jill Kristin Ø.Remme sa...

Du er veldig flink å ta bilder!!!!
Dere må ha et flott nyttår:)))