tirsdag 26. november 2013

Vinterklar med strikket hals.Vi har hatt noen kalde dager her på Østlandet i det siste og så vi har fått en liten smak på vinteren som er i vente. Jeg er av de som liker klare vinterdager med snø og minusgrader, hvor en kan gå på ski og skøyter. Men jeg liker ikke å fryse. Jeg fant derfor ut at jeg ville strikke meg en god og varm hals. 
Halsen skulle brukes sammen med den nye vinterjakka som jeg fikk til bursdagen min tidligere denne måneden (heldige meg :)). Jeg ville derfor ha en hals som var litt røff og som sagt varm. 
 Halsen ble derfor strikket med tre tråder Royal Alpakka fra Dale (koks, grå og hvit). Dette ble ikke av de billigste prosjektene. Men siden jeg skulle bruke halsen tett innpå halsen/ ansiktet og jeg ville at den skulle være varm falt valget på deilig, varmt og mykt alpakka garn. Men den strikkes i hvilket garn du måtte ønske. Jeg tror for eksempel det kunne blitt fint om en av de tre trådene var i et effekt garn eller i mohair.
Jeg la opp 29 masker på pinne nr 9 og strikket halvpatent, for å få en litt grovere struktur. Jeg strikket ca 144 cm før jeg felte av og sydde de to endene sammen til en ring. Jeg brukte litt i overkant av to nøster av hver farge. (ca 340 g)
Her er dagene litt hektiske fortiden, siden jeg holder på med min første sykehuspraksis og samtidig prøver å leser til de to eksamenene jeg skal ha i slutten av desember. Det blir derfor ikke så mye tid til blogging, men noen drypp blir det nå og da. :) Til slutt vil jeg ønske alle en riktig fin uke og takke for alle hyggelig kommentarer. :)

3 kommentarer:

Venke Synnøve sa...

Fin,både skjerfet og jakka..såg god ut den jakka :) kanskje det er slikt skjerf eg skal strikka t svigermor :)
Ha ei fin veka vidare!

Turid sa...

Nydelig hals, alpakka er så deilig å bruke mot kroppen at den er tilgitt prisen ;)

H. sa...

Fin jakke du fikk !
Den må da varme godt i kalde vinterNorge :)

Halser får man aldri nok av, og denne passet fint til i fargene.

Tvi tvi med eksamener...glad det ikke er meg :)