onsdag 29. juli 2015

Et møkkaproblem!

(Bildet er tatt i høst rett etter at vi var ferdige med snekringen)
 
Sist sommer og høst bygget vi nytt overbygg over inngangsdøra her hjemme. Har du lyst til å se tidligere innleggene fra dette prosjektet kan du gå inn her og her. Vi er veldig fornøyd med resultatet. Nå som jeg endelig har sommerferie og fri, tenkte jeg at jeg skulle få malt det helt ferdig.
 

 
Problemet er bare at skjærene også liker overbygget godt. De sitter på bjelken oppe i mønet, og når de må slippe en lort gjør de det rett ned utenfor døra. Ikke spesielt tiltalende å tråkke i.
 
 
Jeg hadde hørt at en kunne få kjøpt fugleskremmere for å unngå dette problemet. Dette er remser som du kan lime eller spikre fast, med lange pigger som gjør at fuglene ikke får satt seg. Glad og fornøyd dro jeg derfor av sted for å handle. Men dessverre viste det seg at dette var bestillingsvare og ikke noe som fantes på lager. Nå kan jeg være litt av den utålmodiges typen, og spesielt hvis jeg endelig har funnet ut at nå skal jeg få unna noe som har ligget litt for lenge (les: som å få malt overbygget). 
 

 
 
Problemet ble derfor forelagt min praktiske mann og vi ble enige om å forsøke med vår egen hjemmelagede fugleskremmer. Løsningen er enkel. Det ble boret hull gjennom bjelkene, deretter trakk vi en tynn ledning gjennom alle hullene og festet i endene. Tanken er at denne ledningen skal hindre fuglene å sette seg. 
 

 
 
Så nå gjenstår det bare å se om teorien fungerer i praksis, og om jeg er kvitt møkkaproblemet mitt så jeg kan begynne å male. :)
 


 Oppdateringer på malejobben kommer om ikke så lenge. Inntil da, ha en fortsatt fin uke!

5 kommentarer:

H. sa...

Kjenner til problemet (her i Italia) - vårt er da duer....her får man kjøpt meter på meter med stål rader med disse greiene som da stikker ut (veldig vanlig her i Italia) og lagt i alle tak renner, og kanter hvor duene setter ser. Hjelper veldig - men de finner nå alltid en liten plass...he he....

Lykke til med møkka problemet, uansett utrolig ergelit...æsj...

Unknown sa...

A similar problem with pigeons only exist in Russia. I myself such a problem not encountered (I live in an apartment), but there is advised to rub the surface of the chili peppers. Still it is possible to hang an air freshener with a pungent odor. Or something like wind chimes suspension.

ladies hand tattoo sa...

Beautiful photos

Fashions sa...

Wow ! Very nice,,,i really like it..

Jill Kristin Ø.Remme sa...

Vi har hatt samme problemet og hengde opp en streng som gikk fra den ene til den andre enden. Da ble det slutt på problemet. :))

Ha en flott 17 mai:))