torsdag 26. januar 2012

Starten på hagesesongen.

Jeg har lenge hatt stor glede av å kunne holde på i hagen. Men det er kanskje først de siste årene, nå som ungene begynner å bli litt større, at jeg har hatt mulighet til å bruke litt mer tid på denne interessen. Jeg lærer nye ting hele tiden og tar i mot gode råd og tips med stor takk.

Etter at jeg fikk meg eget drivhus sist sommer kan jeg nå også mulighet til å forlenge sesongen både om våren og høsten. Sist sommer hadde jeg også min første sommer med kjøkkenhage. Det var utrolig morsomt og ikke minst godt å kunne gå ut å hente inn sine egne grønnsaker og urter fra drivhuset og hagen.

Jeg er så heldig at jeg har kunnet lage meg et så rom ute i låven. Der har jeg ekstra belysning til de plantene som blir sådd tidlig. Jeg synes det er kjempe gøy å kunne følge utviklingen fra et lite frø, til frodig plante.


Sist vinter sådde jeg bla. cilipepper planter og kunne høste utrolig mye god chili på sensommeren. Så i år har jeg planer om å få sådd enda flere planter selv. I den forbindelse har jeg laget meg denne praktiske og enkle såkalenderen. Slik at jeg kan holde orden på hvilke frø som skal i jorden til hvilket tidspunkt.Disse Ringblomst frøene kjøpte jeg her om dagen. Jeg forelsket meg helt i fargen på disse. Så får vi se hvor full såkalenderen min blir fremover. Jeg gleder meg i hvertfall veldig til å starte med hage forberedelsene.

Riktig god kveld alle sammen. :0)

5 kommentarer:

Berre Kristin sa...

Så spanande! Eg synest egentlig slikt er kjempekjekt, men dei siste åra har hagen mest gitt meg dårleg samvit, for eg har ikkje sjans til å halda den skikkeleg. Har mange staudar i eit digert bed, men dei gror nok for mykje utover. MEn kanskje, når ungane er større? Blir kjekt å fylgja hagen din i alle fall, lukke til!

Lindas hobbyhjørne sa...

Det er virkelig noe jeg savner på denne tiden av året... har jo flyttet i leilighet og der har vi jo ikke have :(
Men må si at du er flink og får det til kjempebra :) Blir morro å følge deg !
Ha en fin kveld, klem.

Tove Klevjer sa...

Hei!
Tok meg en titt innom bloggen din en torsdag kveld og det er jeg glad for :)
Her var det utrolig mye inspirerende og vakkert å titte på.
En flott blogg du har.
Her hvor jeg bor, Nes i Hallingdal har de blåe gradene gjort at jeg nesten hadde glemt bort hvor stor glede blomster er.
I morgen skal jeg kjøpe meg en bokett slik at jeg kan jokse inn litt vår i stua :)
Hilsen Konglemor

Inger Marie sa...

Heisann:) ja..er det ikke gøy med egendyrkede grønsaker og urter..?:)..jeg har blitt mere og mere glad i grønnsakhagen etter som en erfarer hvor godt det er.
Fantastiske flotte opphøyde bed og veksthuset ditt var kjempelekkert...
Hyggelig blogg du har...kommer gjerne innom igjen:))

Lykkefunn sa...

Det var inspirerende å se hvor frodig ( og ryddig) du hadde utenfor drivhuset! Vi har fått tak i en mengde med gamle vinduer og skal i gang med å bygge et drivhus m/ grøntannlegg rundt. Vi skal legge murstein i sokkelen og selve drivhuset blir femkantet. Jeg kommer til å legge ut bilder og vise til utvikling etterhvert som vi kommer i gang. Du skrev at jeg tok fine bilder, men du har jo tatt en mengde flotte bilder:) Gleder meg til fortsettelsen.