onsdag 27. juni 2012

Litt treg...


Det begynner å bli en god stund siden jeg hørte om hjemme strikkede oppvaskkluter for første gang. Jeg må tilstå at jeg av en eller annen ukjent grunn var veldig skeptisk til disse. Jeg hadde fått det for meg at disse ikke kunne være gode i bruk. Men for en liten stund siden, når jeg ikke helt viste hva jeg skulle strikke, fant jeg ut at jeg skulle prøve å strikke meg en slik klut jeg også. :o)


Så nå er jeg hektet på stikkeklutdilla jeg også. :o) De er veldig enkle å strikke og faktisk veldig gode i bruk. Det meste av bomullsgarn kan brukes, men jeg foretrekker det som ikke er alt for tynt. Her har jeg strikket på pinne nr 4, lagt opp 55 masker. Strikk 1. omg rett, 2. omg annenhver maske rett og vrang. Gjenta dette til du har ønsket størrelse på kluten. Du vil da få kluter med struktur som vist på bildene nedenfor. Jeg bruker ca 50 g garn pr klut.Vi er inne i en litt hektisk periode her på Hobbybruket, siden svigerfar skal feire sin 70 års dag her på gården  til neste helg. Det skal bli grillfest i låven med forhåpentlig vis mye god mat, fin musikk og mange feststemte mennesker. Men det er endel som skal på plass før en slik fest og dagene går veldig fort. Så her er det bare å jobbe på. :o)

8 kommentarer:

Tovepia sa...

Godt du kom i gang:))..virkelig gode kluter dette, bruker neste bare slike. Skjønner det er travle dager med et slikt jubileum på gang..trekk pusten ofte og kos deg;)

Grace-Jane Holmberg sa...

Flotte kluter ble det! Har strikket en del av de i alle mulige farger. Trodde ikke det skulle ha noe for seg å strikke slike jeg heller...men,de er jo veldig gode å bruke.
Kos deg med jubileum:)

Grace-Jane

coco sa...

is this dishcloth? pretty pattern and i like the color

Inger Marie sa...

Jeg tenket det samme om disse hjemmestrikka klutene..men fikk prøve en hos søsteren min...nå blir det slike på meg også...til høsten:))
Koslig at du kikker innom meg og takker for kommentarene:))

Edny sine puslerier sa...

Klutene dine så kjempedeilige ut! Kjekt å lage praktiske ting;)

Anonym sa...

Hei. Jeg har også vært veldig skeptisk til disse klutene, men nå ble jeg overbevist om at dette kan være noe for meg også, siden du har fått sansen. Takk skal du ha :) Lykke til med 70 års-laget :) Og god helg!

Lisbeth sa...

Du får ikke bedre kluter, spør du meg :) Har vært hektet en stund, og strikket MANGE....
Lykke til med feiring i helgen :)

Klem

Jill Kristin Ø.Remme sa...

Disse likte jeg kjempegodt og tenker at dette kan jeg også klare. :))