torsdag 15. november 2012

Hjemmelagde julegaver - del 1


Det nærmer seg raskt desember og jul, og noen har kanskje begynt å tenke på julegaver. Jeg  setter stor pris på å få hjemmelagede gaver selv. Gaver jeg vet giver har brukt tid og omtanke på å lage. Jeg kommer derfor fremover til å ha noen innlegg der jeg kommer med noen forslag til større og mindre prosjekter en kan lage frem mot jul. Håper dere kan finne noen ideer som kan inspirere. :)

Første forslag er trekk til ringpermer. Ringpermer er ikke spesielt pene men utrolig praktiske til oppbevaring av alt fra regninger, barnetegninger, foto, hagenotater til matoppskrifter. Nedenfor ser dere noen av de trekkene jeg har laget tidligere. Trykker du på linken her så kommer du til innlegget med fremgangsmåte på hvordan sy permtrekk.


 Neste forslag er strikkede puter. Nedenfor ser dere ser dere noen jeg har strikket. Oppskrift på den første puten med strukturmønster finner du her. Den siste puten er strikket i rillestrikk (rett på alle pinner) i Monjita garn fra Dale. En veldig enkel pute å strikke. :)

Mitt siste forslag i dag er heklede blomster. Disse kan du feste på nåler og lage små brosjer som du kan feste på luer, vesker og jakker. Eller du kan lage hårspenner eller hårbøyler. Disse er også fine å feste på tepper og puter. Hekleblomstene du ser på bildet her har jeg laget ut fra fantasien uten oppskrift.

Håper dette kan være til inspirasjon og regner med at det kommer flere forslag om ikke så lenge. :)

Ønsker dere alle en deilig og kreativ dag!4 kommentarer:

H. sa...

Skal si du er flink !!
Du burde vært håndarbeidslærer - så mange knall fine, praktiske saker du lager, elsker de trekkene til ringpermer, sånn vil jeg ha og - men er jo ikke veldig venn med min symaskin, er liksom mere strikking og litt hekling på meg.

Men, kanskje nettop derfor må jeg sjekke litt mer ut hvordan disse trekkene lages?

Alt er lekkert her :)

Gleder meg til neste inspirerende innlegg, og lykke til lesingen din.

Hilsen Helen

Tovepia sa...

Slike forslag mottas med takk; kjempefine tips!
Tida raser fort avgårde nå, så det gjelder å få noen juletips:)

Ha ei riktig god helg, klem fra mæ;)

Eli Kristin Magnussen sa...

Juleinspirasjon! :)

Du er jammen godt i gang, mange flotte ting du lager. Takk for flere gode DIY-tips i bloggen din!

Ha en fin dag!
Eli Kristin

Janne Tove sa...

Mange fine ideer her - krativ er du rett og slett. God helg:)