mandag 10. januar 2011

Enkelt og godt

Noen blir imponert når de hører at jeg baker brødet vi spiser her i familien. Men det er i grunnen ikke veldig vanskelig eller mye jobb og hvis du "jukser" litt som blir det veldig enkelt.

For hvis du ikke har en oppskrift du liker godt, finnes det flere typer med ferdige melblandinger som blir veldig gode. Skulle du ha lyst på litt ekstra hele korn og frø, er det bare å tilsette litt ekstra av det du liker. Veldig ofte bruker jeg Møllerens Matpakkebrød når jeg baker brød. Dette er et brød ungene liker godt, pluss at det er ganske grovt med en grovhets prosent på 67%. Noe jeg synes er ganske viktig. Bruker du fremgangsmåten på pakken er det enkelt å få til. Det er ikke mye jobb, det tar bare litt tid. Men det meste av tiden kan du gjøre andre ting mens du venter på at de skal heves eller stekes.

Jeg baker gjerne 4 brød om gangen. Slik at jeg kan fryse ned noen, og ta opp når vi trenger. De blir også gode hvis du former det til rundstykker og da trenger de ikke stekes lenger enn 12-15 min.
Nybakt brød med brunost på mmm kjempe godt!

1 kommentar:

Karna sa...

Dette er baking som jeg liker...når en kan kjøpe ferdigpakke i butikken....da kan selv jeg få til et noenlunde resultat...er nemlig ikke min sterkeste side, men boller fra poser det kan jeg....Dette så veldig godt ut!