tirsdag 18. januar 2011

Kokebøker

De som har vært på mitt kjøkken vil lett kunne se at jeg har kokebokdilla. Der har jeg nemlig en stor bokhylle som begynner å bli ganske full av kokebøker. Det er kokebøker i alle varianter, fra bøker om å pynte kaker, desserter og konfekt, kokebøker for barn,Stiansen til hverdags (kan anbefales), hvordan lage sunn mat i en travel hverdag, Ingrid Espelid Hovigs Den rutete kokebok, bøker om turmat til Hellstrøms Enkelt & Perfekt Bagateller for alle.

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg har laget alle oppskriftene som er i de, jeg er vel heller ganske langt unna det. Det er nemlig slik med meg at fra noen av bøkene har jeg laget en del av oppskriftene, mens en del av bøkene mest blir brukt til inspirasjon/ underholdning/ lesestoff. Jeg koser meg med å lese oppskrifter og å se på bildene og drømmer om hvordan det vil smake.

Jeg liker spesielt de kokebøkene med flotte bilder, inneholder de i tillegg nyttig informasjon og interessante betraktninger fra forfatteren kan jeg sitte i timevis å kose meg. Jeg har stadig vekk tanker om at jeg skal prøve ut flere av de spennende rettene jeg finner. Men jeg må tilstå at med tre barn som ikke er spesielt glade i nye ukjente retter med ukjente ingredienser legges det en demper på kokkeleringen i praksis. Det hadde i det minste gjort det enklere om de hadde likt/ ikke likt de samme tingene. Sukk.

I det siste har det kommet et tilskudd på to nye kokebøker i samlingen. Andreas Viestads "Ekte Mat" og Familie koke boka til Tom Victor Gausdal & Ole Martin Alfsen. Jeg må tilstå at for øyeblikket er de i kategorien inspirasjon/ underholdning/ lesestoff, og de einer seg veldig godt som dette siden de inneholder mange flotte bilder og interessante tips. Men jeg har stor tro på at disse også kommer til å havne i gruppen av bøker som er i aktivt bruk. Jeg ser ikke bort fra at det bli noen innlegg om dette fremover.

Nå får jeg gå tilbake til det evige spørsmålet, hva vi skal ha til middag.

Ha en flott dag.

1 kommentar:

Unknown sa...

Du er min kokebok venn.. og annen venn også selvsagt. Jeg leser også kokebøker som andre leser vanlige bøker. Men selv om jeg er flink til å prøve nye ting, vil jeg nok ikke rekke å prøve alle oppskriftene så lenge jeg lever. Familekokeboka er jeg også veldig fornøyd med. Skulle prøve artig eksperiment hvor vi skulle velge et par oppskrifter hver fra boken og overraske hverandre, men min bedre halvdel nektet. Har du sett.. !!? Han som eller er så sporty. Men jeg gir meg ikke så lett.