tirsdag 3. mai 2011

God som ny!

Jeg har et strykebrett på hobbyrommet mitt. Det er et veldig godt brett, men trekket har sett sine beste dager for lenge siden.

I dag når jeg hadde tenkt til å angripe min litt for store strykehaug, fant jeg ut at nå skulle jeg jammen få sydd meg et nytt trekk. Noe som faktisk er ganske enkelt. Du tar bare et stykke stoff som helst er litt slitesterkt og tåler litt varme og legger strykebrettet med brettet ned. Så tegner du rundt hele brettet. Lag så en strek som går ca 10 cm på utsiden av den første. Klipp så etter den ytterste streken. Press stoffet inn ca 1,5 cm to ganger på vrangen slik at du lager en løpegang. Sy rundt. Husk å sette igjen en åpning slik at du kan få tredd en snor gjennom løpegangen. Legg på det nye trekket og stram på undersiden med snora. Og vips har du fått et "nytt" strykebrett.Mitt stoffvalg var ikke så spennende denne gangen, men her kan en jo gjerne velge et stoff med  morsomt mønster og friske farger. :) Nå lurer jeg litt på hvorfor jeg ikke har gjort dette for lenge siden...

2 kommentarer:

Lindas hobbyhjørne sa...

Lurt!!! Jeg kjøpte ny for litt siden, men den var litt for stor... så jeg fikk den samme jobben som du har gjort :)
Ha en god natt :)

FruEnerstad sa...

Det ser kjempefint ut; praktisk med lyse farger så behøver du ikke være redd for at det kan smitte av farge når du bruker høy temperatur og damp.

Veldig hyggelig med tegninger av ungene som bakgrunn! Gir litt ekstra inspirasjon tenker jeg?