søndag 8. mai 2011

Rabarbrakake

Jeg fikk lyst på litt kake til dessert i dag. Og fant da ut at en rabarbrakake ville passe fint i det deilige vårværet. Den oppskriften jeg bruker er opprinnelig med rips, men passer like godt med rabarbra eller andre syrlige frukt eller bær. Hvis du har lyst til å lage kaken er oppskriften som følger:

Bunn:
100 g smør
150 g sukker
Smør og sukker røres hvitt
1 egg
75 g hvetemel
100 g sammalt grov hvete
1/2 ts bakepulver

Fyll:
3-5 dl rabarbra/ rips el andre sure epler eller bær
3 dl rømme
1 egg
50 g sukker
1 ts vaniljesukker



Bruk en smurt form på ca 23 cm. Dekk bunnen med deigen. Legg den oppdelt rabarbra eller rips oppå. Hell til slutt fyllet over. Kaken stekes ved 170 grader til fyllet er stivnet/ gyllent. Med min ovn tar det over en time. Kaken smaker veldig godt med litt pisket krem eller is ved siden av.

3 kommentarer:

FruEnerstad sa...

Åhh, den ser kjempegod ut! Regner også med at den er litt sunn;... rabarbra mmmm!

Karna sa...

Tusen takk for tips, den skal jeg jammen meg prøve....mine foreldre har MASSE rabarbra...så dette skal testes ut....

Camilla sa...

Den så veldig god ut! Har rabarbra i hagen, så den må jeg prøve :-)