fredag 9. desember 2011

Mal til Pepperkakehus!


Det har vært stor interesse for pepperkakehuset vårt fra sist jul, og jeg har fått forespørsel om jeg kan legge ut malen til huset. Nedenfor kommer derfor bilder av malene til huset. Jeg har skrevet på målene. Slik at de av dere som har lyst til å lage det, kan tegne sine egne maler på kartong.

På den siden som skal være bak på huset lot vi være å skjære ut døren.Siden mange av delene er ganske store og med mange hull, er det lurt å kjevle ut deigen på bakepapiret. Du vil ellers få problemer med å flytte delene.

Under ser du taket.


Disse trekantene brukes til å lage utspringene på taket.


Vårt hus har to piper, men du kan selfølgelig velge å ha bare en.


 Ønsker du dør på huset lager du en firkant som er litt større en 5 x 9 cm og fester den på innsiden av huset.

Vi bruker smeltet smørbukk karameller når vi skal sette sammen huset, disse er mye enklere å håndtere enn knekk. De er lette å smelte i microbølge ovnen. Det er lettest å dekorere huset før du setter det sammen.


Lykke til! Send meg gjerne bilde av husene dere lager eller en link til bloggen deres hvis dere har det.

17 kommentarer:

Unknown sa...

Så flott pepperkake hus , nydelig pyntet.
Det er noen år siden jeg lagde et sånt hus ,,gutta er blitt så store,, men nå tror jeg det er på tide å lage et igjen .
Klem Marit.

Kari Anne sa...

Det var et utrulig fint pepperkakehus. Så flott at du har lagt ut målene for dette fikk eg lyst å prøve meg på.....tusen takk for inspirasjon ;o)

Silje Afrika sa...

Tusen takk for mal!! Har sett på endel men synes ikke de var spesielle nok, denne her derimot, var jo super! Prøver meg på den i morgen :) Takk igjen :)

CyberKoll sa...

Tok utgangspunkt i målene dine og hadde en herlig dag med yngstesønnen her i dag. Takk for at du delte med oss, vårt havner i vindusposten nå fremover mot jul :)
Bilder fra prosessen ligger på fjesboka.

Camilla sa...

Hei !
Jeg har nå sittet å hermet etter malene dine, men forstår ikke helt taket? Skal jeg ikke klippe ut den siste trekanten? :) Ser at du bare har tegnet den opp, men ikke klippet ut trekanten? :)

Håper på svar!
Camilla

Hobbybruket sa...

Hei Camilla.

Så hyggelig at du har lyst til å lage pepperkakehuset. :)

Ang spm ditt om taket. Vi pleier å lage taket i ett stykke, da skal du ikke klippe ut den siste trekanten. Ellers vil området mellom de to sidene bli for smalt å brekke. Du kan eventuelt lage taket i to deler, da vil du få en liten skjøt på toppen. Velger du denne løsningen klipper du bort den siste trekanten. Håper dette var forklaring på spørsmålet ditt. :)

Camilla sa...

Åja! :) Tusen hjertelig takk for svar! Nå forstod jeg det! ;) Likte huset ditt veldig godt! ;) Ville bare ha vinduer med sprosser.... noe som tar tid merket jeg :p

Camilla sa...

Tusen hjertelig! :)
Ble kjempefornøyd med huset mitt! ;) Har desverre ikke blogg, ellers skulle du fått sett!

Gretema sa...

Knallfint pepperkake hus, takk for at du la ut malen. Kommer til i bruke den, bare endre litt på den, vi har utbygg midt foran, men det er jo bare å lage tre ekstravegger og forlenge taket på utbygget :D

Men hvor mye deig går med til dette huset? Liker å bruke Ikea's pepperkakedeig til husbygging. men jeg har bare 1 kg. og lurer på om det er nok?

Hobbybruket sa...

Helt enig Ikea's pepperkakedeig er veldig fin å lage hus av. Normalt skal 1 kg deig være nok til å lage dette huset, jeg vil tro du har nok til å lage det ekstra utbygget også. Men det kommer selvfølgelig ann på hvor stort det skal være.

Lykke til og takk for hyggelig kommentar!

Seline sa...

Hei, jeg syntes huset var så fint, så jeg sitter å tegner ned malen nå (: Jeg bare lurte på hvor mange cm er det mellom vinduene?

GOD JUL!

Hobbybruket sa...

Så hyggelig at du liker pepperkakehuset og har lyst til å lage det Seline.

Det er ca 2 cm mellom vinduene og ca 3,5 cm fra hjørnet til det første vinduet.

Lykke til! og god jul :)

Line sa...

Jeg holder på å lage et forsinket pepperkakehus, og tegner inn malen nå.. Jeg lurer på hvor mange cm det er mellom de øverste vinduene og døren?

Hobbybruket sa...

Hei Line!

Så hyggelig at dere lager pepperkakehuset. :)

Det er ca 5 cm mellom de øverste vinduene og døren. Lykke til! :)

HeidiBach sa...

Så fint pepperkakehus😃 Da har jeg brukt malen din og først tegner opp på ark å så fått det over på papp. Så skal i se om det blir en pepperkakehus her i huset også😊😊 takk for at du dele mal😃😃

Unknown sa...

hei, prøver å lage det fine pepperkakehuset ditt men får det ikke til å bli 4 cm øverst i "trekanten" til tak malen? noe forslag til hva jeg kan ha gjort galt? ellers så stemmer alle målene:))

Anonym sa...

Det skal være 11,5 cm ikke 4cm. Er bare litt uklart bilde